ODA implementează Programul de susținere a afacerilor cu potențial înalt de creștere și internaționalizarea acestora. Scopul Programului este de a contribui la creșterea economică durabilă prin atragerea investițiilor, sporirea competitivității și a productivității ÎMM din Republica Moldova, precum și internaționalizarea acestora.

În cadrul programului, ÎMM-urile vor beneficia de suport informațional și consultativ, asistență financiară sub formă de “Business Voucher” de până la 100.000 lei și “Granturi” până la 2 mil. lei. La Program pot participa ÎMM-urile care activează pe piață de cel puțin 2 ani, demonstrează o creștere continuă și planifică să se extindă pe noi piețe de desfacere sau să substituie importurile de produse sau servicii în Republica Moldova. 

Totodată, ODA este membru a celei mai vaste rețele europene Enterprise Europe Network, o inițiativă a Comisiei Europene, care are menirea de a susține întreprinderi, organizații de suport a mediului de afaceri și profesionale, institute de cercetare, universități, centre tehnologice, agenții de dezvoltare din peste 60 de țări din toată lumea.

Misiunea Centrelor Enterprise Europene Network implicit a ODA în calitate de membru, este de a ajuta companiile locale să-și extindă afacerile prin oferirea de consultanță de comerț exterior, de a identifica noi piețe de desfacere a produselor/ serviciilor și potențiali parteneri pentru dezvoltarea comună a unor noi afaceri sau finanțatori pentru idei de afaceri, invenții, inovații.