Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) este o instituție publică din subordinea Ministerului Economiei cu misiunea de a susține dezvoltarea mediului antreprenorial autohton, inclusiv a întreprinderilor mici și mijlocii, prin promovarea culturii antreprenoriale, acordarea asistenței financiare și tehnice pentru companii, emiterea garanțiilor financiare și de stat, precum și asigurarea infrastructurii de suport în afaceri. 

ODA este un partener de încredere a companiilor, le oferă  șansa de a se dezvolta, de a deveni sustenabile și puternice, atât în plan național cât și în plan extern, prin accesarea programelor de suport destinate  comunității de afaceri. Echipa ODA identifică și susține ideile inovatoare și găsește soluții pentru o bună funcționare a mediului antreprenorial din Republica Moldova.

Un element de bază al succesului în afaceri îl reprezintă, accesul la informație. Or, numai un antreprenor informat este prosper.

Pagina web a ODA este instrumentul informațional prin intermediul căruia pot fi accesate noutățile social-economice din țară și peste hotare, detalii privind oportunitățile oferite sectorului, evenimentele organizate în scopul susținerii antreprenorilor.

Totodată, site-ul ODA este o platformă de discuții, care oferă posibilitatea de a adresa întrebări, înainta obiecții și propune sugestii cu privire la mediul de afaceri din R. Moldova. Aici puteți găsi informații practice privind programele implementate de ODA, sursele de finanțare pentru antreprenori, diverse publicații și broșuri, precum și baza legislativă a R. Moldova. 

În speranța că informațiile noastre vă vor fi de folos,  vă dorim navigare plăcută! 

 

Echipa ODA