25 de beneficiari ai Programului „PARE 1+1” au semnat contracte de finanțare nerambursabilă în sumă de 5,85 mil. lei

Finanțarea va ajunge la întreprinderi localizate în 14 regiuni ale țării: câte 4 din mun. Chișinău și raionul Nisporeni, câte 3 din raionul Cahul și UTA Găgăuzia, 2 – raionul Telenești și câte una din raioanele Călărași, Cimișlia, Căușeni, Criuleni, Cantemir, Florești, Hâncești, Râșcani și Strășeni.
Din cei 25 de antreprenori, care au semnat contracte de finanțare nerambursabilă, 11 sunt lucrători migranți reveniți în Republica Moldova, iar restul sunt rude de gradul I ale acestora.

Companiile solicitante de granturi au cuprins toate ramurile economiei naționale. Cei mai mulți beneficiari, 18 la număr, vor investi în agricultură: cultivare de cereale, viță-de-vie, pruni, nuci, aluni, cătină, legume în spații protejate, creșterea animalelor - ferme de ovine, caprine, chinchila și dezvoltarea afacerilor în apicultură. Totodată, 4 beneficiari vor presta servicii de terasament, forare, centre educaționale pentru copii, activități de fitness. Alți 3 beneficiari și-au concentrat activitatea în industria de prelucrare și sectorul agroalimentar: producerea mobilei, fabricarea încălțămintei, a produselor de patiserie, simigerie și panificație.
Finanțarea din bugetul de stat va permite lansarea a 10 start–upuri și extinderea a 15 afaceri active pe piață.

Semnatarii contractelor urmează să contribuie cu partea lor de investiție, conform regulii „1+1” din banii câștigați în 10 state: Italia, Marea Britanie, Rusia, Franța, Emiratele Arabe Unite, Germania, Olanda, România, Spania și Polonia.
În primele 10 luni ale anului 2017, ODIMM a semnat 152 de contracte de finanțare nerambursabilă în sumă de circa 30 mln. lei, care vor atrage investiții de peste 97,5 mil. lei. Totodată, pentru implementarea Programului „PARE 1+1”, anul acesta în bugetul de stat sunt prevăzute 40 mil. lei.
Direcția Comunicare și Relații cu Publicul ODIMM