Astăzi, 12 martie, curent, 15 tineri din Republica Moldova au fost premiați pentru cele mai bune planuri de afaceri în cadrul Seed Forumului și a Conferinței de închidere a Proiectului “Joint Opportunities in Business for Youth”. În total 60 de tineri din Republica Moldova și Ucraina au fost instruiți în domeniul antreprenorial și au participat la o serie de activități, care s-au încheiat cu prezentarea planului de afaceri și premierea celor mai bune și realiste idei cu impact socio – economic și transfrontalier.  
 
Prezent la eveniment, Vasile Vulpe, Șef direcție politici economice și mediul de afaceri, Ministerul Economiei și Infrastructurii a subliniat că tinerii sunt o forță motrice a economiei unei țări, iar susținerea acestora în inițierea și dezvoltarea afacerilor este o prioritate și o preocupare continuă a Ministerului Economiei și Infrastructurii.
 
Petru Gurgurov, Director general interimar al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a evidențiat rolul și misiunea organizației în susținerea antreprenorilor din Republica Moldova, inclusiv pentru tineri, printr-o serie de programe de suport. “Prin acest proiect, au fost vizate activități ce presupun creșterea abilităților antreprenoriale și manageriale a tinerilor prin aplicarea unor  tehnici moderne și inovatoare, elaborarea de planuri de afaceri realiste, promovarea și stimularea spiritului de echipă, modalități variate  de prezentare”, a afirmat Petru Gurgurov. 
 
Vladimir Pavel, Director al consiliului administrativ al Organizației de tineret ”Noua Generație Europeană” din Ismail, Ucraina, a menționat  că prin acest proiect tinerii au acumulat experiență; au învățat să-și structureze și să-și prioritizeze ideile de business, pe care să le dezvolte în țările lor de origine.
 
Tatiana Udrea, reprezentanta Agenției Germane de Cooperare (GIZ Moldova) a ținut să felicite organizațiile care au implementat cu succes acest proiect și a încurajat mai multe organizații să aplice la proiecte de finanțare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalier Moldova-Ucraina. 
 
Menționăm că cei 60 de tineri au fost instruiți și ulterior ghidați de către 10 mentori profesioniști în a-și elabora sau defini planuri concrete de afaceri. Tinerii beneficiari, precum și alți tineri dornici să lanseze și să dezvolte o afacere,  vor putea beneficia în continuare de suport pentru elaborarea planurilor de afaceri și consultații prin intermediul e-PLATFORMEI, lansate în cadrul proiectului. 
 
 
Participanții la eveniment au beneficiat de informare și materiale suplimentare privind alte instrumente de suport antreprenorial oferite în cadrul Programelor naționale gestionate de ODIMM. 
 
Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Moldova-Ucraina și implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Organizația Publică de tineret “Noua Generație a Europei” din Ucraina, în perioada 13 decembrie, 2017 – 12 martie 2019.