Potrivit Regulamentului cu privire la implementarea Programului, banii vor fi transferați pe conturile beneficiarilor după ce aceștia vor prezenta acte care vor justificata investițiile personale din contul remitențelor.
DSC 0277

În septembrie Comitetul de Supraveghere a Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1” a aprobat alte 34 de cereri de finanțare nerambursabilă, prezentate de companiile create de către moldovenii care muncesc peste hotare sau rudele acestora, în valoare totală de 6,8 milioane de lei.

DSC 0632Programul de Atragere a Remitențelor în Economie ,,PARE 1+1”, gestionat de către ODIMM, prevede mobilizarea resurselor umane și financiare ale moldovenilor care muncesc în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii. În cadrul Programului, antreprenorii au posibilitatea să beneficieze de un grant în suma de pâna la 200 de mii lei, în baza regulii „1+1”, care prevede că fiecare leu investit din remitențe va fi suplinit cu un leu din cadrul ,,PARE”.