Antreprenorii din Republica Moldova sunt instruiți să depășească mai ușor situațiile de criză în afaceri. Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a organizat un atelier de instruire cu tema “Gestiunea situațiilor de criză în afaceri”.  Scopul evenimentului a fost facilitarea dialogului și schimbului de experiențe cu privire la provocările la care sunt expuși agenții economici în gestionarea activităților antreprenoriale.

Atelierul a început cu o sesiune de reconstrucție a afacerii axată prezentarea companiei și a dificultăților cu care se confruntă antreprenorii. Exercițiile aplicate au contribuit la consolidarea abilităților de gândire strategică și de gestiune a crizei. Partea a doua a evenimentului a fost axată pe experiența antreprenorilor locali (B2B Mentoring Workshop) care au împărtășit lecțiile învățate ca urmare a situațiilor de criză.

Directorul general ODIMM, Iulia Costin, a venit cu un mesaj de încurajare către  participanții la eveniment și îi îndeamnă să interpreteze eșecul doar ca pe o experiență, care îi va face mai puternici în fața noilor provocări.

“ODIMM face parte dintr-un consorțiu internațional care își propune să dezvolte politici și instrumente concrete pentru a susține antreprenorii care au nevoie de o nouă șansă, pe cei care se află la a doua sau a treia încercare, dar și pe cei care au trecut prin situații critice, pentru a preveni și soluționa dificultățile astfel încât să nu afecteze compania pe termen lung. ODIMM împreună cu partenerii susține crearea unui mediul favorabil pentru antreprenorii aflați în impas”.

Prin intermediul proiectului internațional DanubeChance2.0, ODIMM împreună cu partenerii din 11 țări din regiunea Dunării  își propun crearea unei comunități de experți pregătiți să colaboreze pentru modelarea cadrului de reglementare care va oferi antreprenorilor din regiunea dunăreană a doua șansă în afaceri și generarea serviciilor de accelerare pentru a facilita relansarea afacerii și accesul la finanțare.

Acest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului Danube Chance 2.0 „Acceptarea   eșecului pentru a facilita accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării”, cofinanțat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA, ENI) prin Programul Transnațional Dunărea 2014-2020.