ODIMM a dat start instruirilor antreprenoriale prin programele „Start pentru Tineri” și „Femei în Afaceri”
Circa 1000 de persoane de pe întreg teritoriul R.Moldova, dornice să se lanseze în lumea afacerilor, participă în regim online la cursurile gratuite de educație antreprenorială, organizate de ODIMM prin intermediul programelor „START pentru TINERI” și „Femei în Afaceri”.
Directorul general ODIMM, Iulia Costin a asigurat participanții că aceștia vor avea parte de suport consultativ pentru a-și definitiva planurile de afaceri.
„Cunoștințele antreprenoriale sunt foarte importante pentru a pune bazele unei afaceri de succes. Ne bucură interesul sporit al tinerilor și femeilor din toată țara pentru domeniul antreprenorial. Sunt sigură că aceste instruiri vor fi un adevărat sprijin și vă vor oferi șanse reale pentru inițierea și dezvoltarea propriilor afaceri”.
Din numărul total de participanți la instruiri, 624 sunt tineri care își vor testa creativitatea și abilitățile antreprenoriale în cadrul Etapei I a programului „Start pentru tineri” – Identificarea ideilor de afaceri – Hackathon. Tinerii au fost repartizați în 6 grupe și timp de 2 zile vor fi ghidați de o echipă de mentori în devoltarea ideilor de echipă, însușirea principiilor de bază ale gândirii în afaceri și fundamentarea unui start-up de succes. Hackathoanele vor fi urmate de cursuri de formare antreprenorială pentru tinerii, care doresc să lanseze o afacere proprie.
Alte 335 de femei, timp de 6 zile, vor fi școlarizate în regim online cu regulile de capătâi din domeniul antreprenoriatului. Instruirile vor ajuta femeile cu spirit antreprenorial să își contureze ideile de afaceri pe care, ulterior, le vor transforma în planuri de afaceri pentru a concura la componenta finanțare.
Instruirile vor viza următoarele tematici:
• Înregistrarea companiei și gestionarea capitalului uman;
• Planificarea afacerii;
• Gestiunea financiară a afacerii;
• Finanțarea afacerii;
• Marketing și vânzări (inclusiv on-line marketing);
• Contabilitatea întreprinderii și tipuri de rapoarte.
În anul 2020, prin intermediul celor două Programe de suport în afaceri, au fost instruiți 930 de persoane, dintre care 645 de tineri și 295 de femei.