ODIMM, UNICEF și TEKEDU și-au unit eforturile pentru viitorul tinerilor
ODIMM, UNICEF și Asociația Obștească TEKEDU își propun să dezvolte un proiect pentru dezvoltarea afacerilor sociale în rândul tinerilor defavorizați din Republica Moldova. Astăzi, reprezentanții celor 3 entități au semnat un Memorandum de Înțelegere prin care se angajează să dezvolte activități comune în scopul integrării economice ale adolescenților și tinerilor din țara noastră.
Potrivit documentului, ODIMM va contribui împreună cu cei doi parteneri la crearea unui program național de ocupare a tinerilor, cu accent pe stimularea integrării social-economice a acestora, în special al celor care nu sunt integrați în sistemul educațional, de instruire sau angajați și cei mai vulnerabili (NEET). Totodată, înțelegerea trilaterală are drept scop promovarea și asigurarea, prin intermediul rețelei naționale a incubatoarelor de business a suportului necesar pentru pilotarea și aplicarea proiectului „UPSHIFT”.
Directorul general ODIMM, Iulia Costin a declarat în cadrul evenimentului de semnare a Memorandumului, că acest parteneriat va fi susținut și prin intermediul Programului „Start Pentru Tineri”. „Ne vom consolida eforturile pentru a ajuta tinerii, în mod special, pe cei defavorizați să se implice activ în viața socio – economică. Practica a demonstrat, de-a lungul timpului, că tinerii și femeile din mediul rural au idei destul de creative și ingenioase, doar că au nevoie de mai multă motivație și suport. Acest Memorandum este un efort comun spre crearea și dezvoltarea proiectelor de susținere a tinerilor, dar și a altor categorii de persoane, care au nevoie de suport”.
Reprezentantul de țară UNICEF în Republica Moldova, Desiree Jongsma, a reiterat faptul că prin intermediul acestui parteneriat, tinerii din Moldova vor beneficia cu adevărat de susținere. „Semnarea acestui acord va contribui la dezvoltarea diferitor programe orientate spre mobilizarea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerei generații ”.
Abayomi Ogundipe, președintele Asociației pentru Dezvoltarea Tehnologiilor Informaționale (TEKEDU) a subliniat importanța acestei colaborări pentru tineri. „Sunt sigur că realizarea acestui proiect comun va fi o oportunitate pentru abilitarea tinerilor marginalizați în societate. Astfel, vor putea fi identificate problemele și se vor găsi soluții antreprenoriale pentru necesitățile din comunitățile lor”.
Memorandumul de Înțelegere a fost încheiat pentru o perioadă de trei ani.