Scopul Componentei de Mentorat este de a forma o comunitate de femei antreprenoare – mentori care vor împărtăși cunoștințe și experiențe prin metode eficiente antreprenoarelor aflate la început de cale și vor contribui la creșterea rolului femeilor în inițierea și dezvoltarea businessului.
 
"Dezvoltarea antreprenoriatului feminin în Republica Moldova este o prioritate pentru ODIMM. Tot ce urmează să facă mentorii este în beneficiul femeilor care fac primii pași în domeniul antreprenorial. Acest exercițiu este unul necesar și sunt sigur că va avea impactul maxim pentru beneficiarele care tind să obțină rezultatele scontate și să preia experiența pozitivă de la mentori. Îmi exprim speranța ca discipolele voastre să-și împărtășească mai departe experiența acumulată", a declarat Petru Gurgurov, director general interimar ODIMM.
 
Coordonatorul de proiect Ana Sochirca a subliniat că pe parcursul  a 6 zile de instruire 30 de antreprenoare cu experiență de succes în domeniul antreprenoriatului de pe tot teritoriul Republicii Moldova vor avea posibilitatea să  cunoască în detaliu ce reprezentă activitatea unui  mentor, care sunt obligațiile, responsabilitățile și rolul acestuia în activitatea unei antreprenoare. 
 
“Special pentru această instruire a fost elaborat și Ghidul cu privire la activitatea de mentorat care le va permite viitorilor Mentori să activeze, ulterior, în acest domeniu”, a accentuat Ana Sochirca.   
 
Programul instruirilor include trei sesiuni a câte două zile fiecare:
Sesiunea I - 26 -27 aprilie 2018;
Sesiunea II - 3-4 mai 2018;
Sesiunea III - 15-16 mai 2018.
 
Participantele vor fi formate în calitate de mentori prin sporirea abilităților și competențelor de mentor, comunicării eficiente și a dezvoltării abilităților în domeniul lidership-ului, managementului conflictelor, tehnicilor de negociere și transmitere a informației.  La finele instruirii vor fi identificați 10 mentori, care vor ghida 10 antreprenoare cu cele mai inovatoare proiecte investiționale, selectate în cadrul concursului de granturi BAW, care vor beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de 6 mii EURO.
 
Anterior, circa 300 de femei de afaceri din toată țara au fost instruite privind eficientizarea modelului de business şi orientarea companiei spre extindere și export, în cadrul Componentei de instruire BAW.
 
Proiectul BAW oferă femeilor șansa de ași realiza potențialul său de antreprenoare prin dezvoltarea abilităților de gestionare a afacerii, facilitarea accesului femeilor la tehnologii productive în scopul consolidării și creșterii capacității de maximizare a veniturilor întreprinderilor gestionate de femei.