Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM)  în parteneriat cu Compania de Consultanţă Business Consulting Institute (BCI) și CIVITTA (Estonia) , au lansat cea de-a doua ediție a Cupei Antreprenoriatului Rural, în cadrul Proiectului ”Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale”.

 

 

La etapa anterioară a proiectului au fost selectate trei incubatoare de afaceri care urmează să găzduiască pe durata  proiectului o serie de evenimente destinate tinerilor din mediul rural. 

 

 

Astfel, în perioada 4 - 5 noiembrie, în incubatoarele de afaceri din Ştefan Vodă, Nisporeni şi Soroca se vor desfăşura seminare motivaţionale menite să îi determine pe tinerii din regiunile respective să îşi lanseze o afacere proprie. Seminarele vor avea loc în următoarea consecutivitate:

 

 

4 noiembrie – Soroca; 

5 noiembrie – Nisporeni;

6 Noiembrie – Ştefan Vodă.  

 

Evenimentele vor începe la ora 15.30 în incinta incubatoarelor de afaceri şi vor aborda următoarele subiecte:

 

 

Când ştii că e momentul să iniţiezi o afacere;

O mie şi una de scuze şi demotivări;

Cum să depăşeşti obstacolele şi să construieşti o afacere care să lucreze pentru tine.

 

În calitate de formatori vor fi experţi din Estonia şi Republica Moldova.

 

Doritorii de a participa la seminare pot completa acest formularhttps://docs.google.com/a/bci.md/forms/d/1oDuEk5Q-A_Mipt-iW1veyUSUNNTSUhMHRbBEpIVsptc/viewform

 

La următoarea etapă, în cadrul Proiectului “Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale” va fi organizat câte un Hackathon în fiecare incubator gazdă, după cum urmează:

 

 

21-22 Noiembrie – Soroca

28-29 Noiembrie – Nisporeni 

5– 6 Decembrie – Ştefan  Vodă

 

 

Hachathon presupune- un maraton de două zile pentru persoanele din mediul rural care doresc să iniţieze o afacere sau să o dezvolte pe cea existentă. Obiectivul de bază al concursului este de a descoperi, susține și promova tineri care pot să gestioneze o afacere de succes în localitatea lor de baștină, în diferite domenii, la alegerea lor.

 

În cadrul Hackathonului, participanţii vor avea parte de două două zile de instruri cu participarea unor experţi internaţionali şi locali. La finalul instruirii, juriul va selecta 5-7 echipe pentru fiecare regiune care vor fi beneficia de sprijin în dezvoltarea afacerilor din partea incubatorelor de afaceri selectate (Soroca, Nisporeni şi Ştefan Vodă), precum şi din partea unei echipe de mentori locali şi internaţionali.

 

Amintim că Proiectul “Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale” este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei, prin intermediul Fondului de Asistență Umanitară și de Dezvoltare, şi implementat, în perioada august 2015 – iunie 2016, de Compania de Consultanţă “Business Consulting Institute” (BCI), în parteneriat cu Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi CIVITTA ( Estonia).