244enert2i este acronimul Proiectului "Energy to Innovation - Reinforcing cooperation with ENP countries on bridging the gap between energy research and energy innovation". În cadrul acestui Proiect ODIMM formează consorţiu cu parteneri din Austria, Ungaria, Bielorusia, Armenia, Georgia şi Germania. Proiectul este finanţat de Programului FP7 al UE pentru cercetare şi dezvoltare tehnologică. 


Site-ul www.ener2i.eu oferă informaţii actuale despre proiect, rezultate obţinute, noutăţi, evenimente şi documente utile, dar şi o serie de informaţii, evenimente şi noutăţi ale Comisiei Europene şi Ţările Parteneriatului Estic (PE) Armenia, Bielorusia, Georgia şi Republica Moldova.


Platforma web oferă o serie de instrumente şi opţiuni. Persoanele interesate pot accesa sondaje şi baze de date on-line, iar doritorii de a se înscrie la un eveniment organizat în cadrul proiectului, o pot face direct pe site. De asemenea, este posibilă interacţiunea dinamică cu membrii echipei de proiect dar şi cu publicul larg prin partajarea conţinutului paginii în reţelele sociale Facebook, Google+ şi Tweeter, etc. 


244 1Proiectul enert2i a fost lansat în octombrie 2013. Scopul ENER2I este de a accelera performanţele inovatoare, prin îmbunătățirea transferului de cunoștințe și sprijinul inovării în domeniul energiei regenerabile și a eficienței energetice. ENER2I este un program vast de cooperare transnațională ce stimulează legătura dintre cercetare și inovare în țările PE Armenia, Belarus, Georgia şi Moldova, şi crearea unei cooperări durabile între actorii implicaţi în cercetare şi inovare din ţările UE și PEV. Mai multe informaţii despre proiect accesaţi aici.