De asemenea, începând cu anul 2013 sunt propuse garanţii financiare pentru întreprinderile exportatoare.  Din anul 2016, suma maximă este de 5mil. lei, cu rata de acoperire de 50% din valoarea creditului. Pe parcursul anilor, acest mecanism și-a demonstrat funcționalitatea și viabilitatea, iar antreprenorii au avut ocazia să se convingă că este un instrument eficient pentru dezvoltarea afacerilor.
 
De la începutul anului curent, ODIMM prin intermediul FGC a acordat 42 de garanții financiare în valoare de 25 milioane lei, care au atras investiții în valoare de peste 106 milioane de lei. Analiza impactului garanţiilor denotă faptul că fiecare leu acordat sub formă de garanţie permite efectuarea investiţiilor în valoare de 5 lei.
 
Astfel, până în prezent, creditele garantate de ODIMM au contribuit la îmbunătăţirea capacităţilor de producere în agricultură, industria alimentară, industria de prelucrare a lemnului, servicii, construcţii etc. Concomitent, trebuie precizat impactul benefic asupra creării locurilor de muncă, majorarea cifrei de afaceri, sporirea contribuţiilor la bugetul de stat.