Cluster BiogazÎn perioada 26.11.2017-02.12.2017, reprezentantul ODIMM, Roma Curcă, managerul Rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova, s-a aflat în Republica Cehă, în vizită de informare privind crearea și funcționarea clusterelor în domeniul bio-masei.
 
Scopul vizitei este schimbul de experienţă, transferul de bune practici din Cehia în Republica Moldova, stabilirea de contacte şi încurajarea colaborării în domeniul bio-masei. Totodată experiența și cunoștințele acumulate în timpul vizitei de studiu vor fi ulterior valorificate prin elaborarea strategiei și planului de activitate a unui cluster similar în Republica Moldova. 
 
Cluster-ul de biogaz din Republica Cehă a fost înființat în anul 2010. Activitatea principală a Cluster-ului este cercetarea și dezvoltarea, totodată încurajarea afacerilor și creșterea competitivității companiilor de biogaz. Scopul clusterului este de a mobiliza părțile interesate în domeniul biogazului, precum și alte surse de energie regenerabile, să le furnizeze informații, sprijin legislativ și tehnic în activitățile lor și să promoveze noi oportunități de afaceri pentru exportul de produse și servicii în acest domeniu.
 
În agenda vizitei au fost incluse și alte obiective de interes precum: Institutul de cercetări pentru peisaj și grădinărit, Fabrica de producere a cazanelor pe Bio-Masă, Ministerul Mediului, Universitatea de silvicultură, Centrul universitar pentru eficientă energetică a clădirilori și Centrala energetică din localitatea Kněžice.
1
 
În vizita de studiu au participat și reprezentanți ai ADR Sud, ADR Centru, ADR Nord, Colegiul Național de Construcții, Colegiul Agricol, Universitatea de Stat Bălți, ȘPT s.Cuhoarea de Jos, ZEL Bălți, CR Leova, CR Ungheni.