Guvernul a prelungit perioada de implementare a Programului de Atragere a Remitenţelor în Economie „PARE 1+1” până în anul 2015

În cadrul programului, au fost încheiate 124 contracte de finanţare nerambursabilă cu antreprenori. Totodată, investițiile atrase în proiectele respective au depășit suma de 76 milioane de lei. Astfel, s-a constatat că fiecare leu alocat din acest program, atrage cca 3 lei investiţii în economia naţională.

Pentru anul 2013, este prevăzută alocarea a 32 milioane de o lei pentru implementarea acestui program, cu 50 la sută mai mult decât suma alocată în doi ani.

Programul „PARE 1+1” a fost susţinut financiar de către Uniunea Europeană. În prezent, autoritățile sunt în pcroces de identificare mijloacelor financiare pentru finanţarea acestuia în anii 2014-2015.

Programul este desfăşurat în baza regulii „1+1”, care prevede că fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu din cadrul Programului. Suma maximă a finanţării constituie 200 mii lei. Banii din cadrul Programului sunt oferiţi drept grant nerambursabil.