Vizita de studiu in Norvegia - SIVA

În perioada 2 -7 iunie membrii RIAM au mers în vizită de studiu în Norvegia unde au avut ocazia să participe la un eficient schimb de experiență şi bune practici cu reprezentanți ai incubatoarelor de afaceri şi instituţii de suport în afaceri norvegiene. Vizita a avut loc în cadrul Programului „Business Incubators Nertwork" finanţat de Guvernul Regatului Norvegiei şi implementat de SIVA în colaborarea cu Proneo AS, ODIMM şi Entranse 2 New Markets.


Scopul deplasării îl constituie cunoaşterea sistemului norvegian de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii, în special a experienţei acumulate de Norvegia privind modelele de organizare, administrare şi funcţionare utilizate în cadrul incubatoarelor de afaceri şi a grădinilor de afaceri. În program au fost incluse întâlniri cu reprezentanţi ai Proneo AS, Proneo Business Park, SIVA, Innovation Norway, Namdalshagen Business Garden, LEN Business Incubator, Verdal Industrial Park, Wild Norway şi antreprenori de succes care beneficiază de suport în dezvoltarea afacerii.

 

Cu acest prilej au fost conturate şi analizate o serie de tehnici şi instrumente noi de lucru, au fost discutate mijloacele de susţinere şi promovare a ideilor de afaceri inovative, oportunităţi de colaborare pe termen lung în diverse domenii, inclusiv dezvoltarea turismului. Managerii incubatoarelor de afaceri din Republica Moldova, au prezentat instituţia pe care o reprezintă şi potenţialul turistic al raionului în care este amplasată aceasta. Cu ajutorul partenerilor norvegieni au fost analizate şi conturate premisele dezvoltării şi promovării turismului local la nivel internaţional, având ca model de succes colaborarea pensiunilor agroturistice din regiunea Trøndelag.

 

Vizita de studiu in Norvegia - fermier 1

Vizita de studiu in Norvegia - fermier 2

 

 

 

 

 

 

 

Fermieri din regiunea Trøndelag.

 

Proneo AS este o organizaţie norvegiană de consulting şi asistenţă, care contribuie la dezvoltarea economica a regiunii prin suportul acordat afacerilor şi industriilor existente. De asemenea, Proneo promovează cercetarea şi dezvoltarea în rândul companiilor şi este recunoscută drept o organizaţie inovativă. A fost fondată la 29 iunie 2007 şi are birouri în Verdal și Stjørdal. Scopul Proneo AS este de a fi un grup de inovare și de dezvoltare regională, care contribuie la creșterea economică și ocuparea forței de muncă.

 

Vizita de studiu in Norvegia - PRONEO

Pentru mai multe informații privind intențiile de a dezvolta proiecte comune, informațiile despreincubatoarele de afaceri din Norvegia, despre procesul de susţinere şi promovare a ideilor de afaceri inovative, dar şi privind dezvoltarea agroturismului şi a parteneriatelor moldo-norvegiene, vă rugăm să o contactaţi pe Tatiana Eremciuc, coordonator programe, responsabil Incubatoare de afaceri ODIMM, tel. (022) 22-57-99, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..