IACLUn nou incubator de afaceri va fi creat în acest an la Ceadîr-Lunga. În scopul informării şi implicării mediului de afaceri din raionul Ceadîr-Lunga, a organizaţiilor şi a altor actori interesaţi,  ODIMM a organizat la 30 august, curent, un seminar de informare şi mediatizare.

 

La această etapă, este important ca agenţii economici locali şi actorii interesaţi să înţeleagă sprijinul şi oportunităţile de care întreprinderile nou create pot beneficia pe parcursul celor 3 ani de dezvoltare în cadrul Incubatorului de Afaceri.

Dincolo de suportul logistic necesar demarării activității, a preţului redus la spaţiile de producere şi a oficiillor, Incubatorul de afaceri oferă unmediu prielnic dezvoltării afacerilor, prin furnizarea de informaţie şi consultanţă antreprenorială, a transferului de bune practici şi prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate.

 

Întreprinderile eligibile pentru a fi incubate sunt cele nou lansate (start-up) sau cele care dezvoltă o activitate  inovatoare.

 

Incubatorul de afaceri din Ceadîr-Lunga va găzdui aproximativ 25 de întreprinderi şi va urma modelul incubatoarelor de afaceri care activează deja cu succes în raioanele Soroca, Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sîngerei.