anofm4Organizația de Dezvoltare a Întreprindelor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) a organizat o ședință de informare a șomerilor migranți cu privire la posibilitățile de lansare a unei afaceri.

 

În cadrul ședinței, persoanele care nu au un loc de muncă, au fost informate despre programele gratuite de instruire în crearea și administrarea afacerii, dar și despre oportunitățile de finanțare și accesarea unor împrumuturi în lipsa gajului. ,,Am decis să prezentăm migranților șomeri o alternativă, de a deschide propria afacere și de a crea ei înșiși locuri de muncă”, relatează  expertul ODIMM,  Ludmila STIHI, șef Direcție instruire, consultanță și analize.

 

Totodată, cei prezenți au fost informaţi despre toate programale ODIMM la care pot aplica pentru a iniția și dezvolta o afacere.

 

Reamintim, că programele ODIMM  sunt:

PNAET – Programul Național de Abilitare Economică a Tinerilor;

GEA – Gestiunea Eficientă a Afacerii;

FGC – Fondul de Garantare a Creditelor;

PARE 1+1 – Programul de Atragere a Remitențelor în Economie;

 

Informăm că ODIMM în parteneriat cu ANOFM și-a propus să organizeze o serie de ședințe lunare de informare și consultare pentru șomeri.

 

Persoanele interesate pot accesa adresa programelor de finanțare pe www.odimm.md, iar pentru a se înscrie la consultări pot accesa adresa www.anofm.md.

sesiune de instruire ODIMM - ANOFM  sesiune de instruire ODIMM - ANOFM

sesiune de instruire ODIMM - ANOFM