Cât va constitui cota TVA pentru sectorul HoReCa pe perioada stării de urgență?
Întreprinderile din sectorul HoReCa vor beneficia de reducerea cotei TVA pentru unele produse în perioada stării de urgentă și stării de urgență în sănătate publică.
În ședința din 23 aprilie, deputații au aprobat un proiect care prevede reducerea până la 6% a cotei TVA pentru produsele alimentare și/sau băuturi, cu excepția producției alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de servicii conexe care să permită consumul imediat al acestora, realizate în cadrul activităților care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din economia Moldovei în perioada stării de urgentă și stării de urgență în sănătate publică.
Autorii proiectului au argumentat instituirea unui regim special de impozitare pentru agenții economici din sectorul HoReCa prin faptul că, urmare a multiplelor restricții impuse la desfășurarea diverselor activități, prestatorii au suferit pierderi enorme, care s-au reflectat inclusiv în micșorarea salariilor sau în general reducerea locurilor de muncă.
Proiectul de lege cu privire la impozitarea specială a serviciilor realizate în cadrul activităților atribuite la secțiunea I a Clasificatorului activităților din economia Moldovei a fost votat în două lecturi.
Sursa: bizlaw.md