Irina Fusu este medicul și antreprenoarea care vrea să digitalizeze procesul de tratare și să educe pacienții săi în etica dentară. La doar 31 de ani, și-a deschis propria clinică stomatologică, afacere concepută împreună cu soțul ei, care este și el stomatolog. Tânăra se autocaracterizează drept antreprenor social și spune că are scopul de a găsi în afaceri o balanță între profit și ajutorul oferit oamenilor. După rezidențiat în domeniul oro-maxilo-facial și cinci ani de experiență, Irina și soțul ei au decis să lucreze pe cont propriu, acasă.

Irina a înțeles că este eligibilă pentru asistență din partea programului guvernamental și susținut de UE “PARE 1+1”, care oferă granturi nerambursabile pentru lucrători migranți care își doresc să înceapă un business propriu în Republica Moldova. A beneficiat și de un ajutor nerambrusabil prin “Programul FEMEI ÎN AFACERI”. 

„Aș vrea să îmi educ pacienții, să colaborez cu ei, să înțeleagă că medicul nu are nevoie de șiretlicuri, ci vrem să propunem tratament complex, dar mergem pe etape”.

În afacerea sa, Irina Fusu vrea să se conducă după principiul lui Leonardo Da Vinci: „Simplitatea este sofisticarea extremă” și vrea să aibă transparență în activitate, să fie accesibilă și onestă. Se concentrează pe tehnologizarea și digitalizarea la maxim a procesului de diagnosticare și tratament. „Iubesc precizia, exactitatea, îmi place când vorbesc în pixeli, microni”.

 

Irina Fusu 1

 

Programele de suport ODIMM au ajutat-o pe Irina să își implementeze modelul de afacere. Din granturile oferite, tânăra a cumpărat aparate de ultimă generație în procesul de diagnosticare. Mai mult, tehnica radiologică procurată emite cea mai mică doză de iradiere.

Clinica sa oferă tot spectrul de servicii dentare, de la terapie, pedodonție și până la protezare și chirurgie implatologică. De asemenea ea intenționează să își educe pacienții în etica dentară și să creeze o relație de încredere dintre pacient și medic, ceea ce ar fi o normă în medicina din Moldova.