Salvează vieţile oamenilor de peste hotare, dar nu a uitat şi de cei de acasă. Ion Creţu a făcut studiile în medicină la Chişinău, dar profesează această nobilă profesie  de mai mult de zece ani în Irlanda. Părinţii nu aveau, pe atunci, posibilităţi financiare pentru a-l  susţine să-şi construiască un viitor mai aproape de ei, astfel încât tânărul a fost nevoit să se descurce de unul singur.

A reuşit să acceseze un curs de limbă engleză peste hotare, în Irlanda. Acolo şi-a continuat studiile în domeniul medicinei, muncind în acelaşi timp. Ulterior, a fost angajat în calitate de doctor, iar în prezent, este şef de secţie în cadrul unui spital din oraşul Naas. Dorul de ţară îl încerca de nenumărate ori, deşi şi-a asigurat un trai decent peste hotare. Astfel, a decis să ofere un confort medical şi celor de acasă. În 2011, a început să pună bazele unei  companii care să ofere Servicii de imagistică şi asistenţă medicală în raionul Briceni, unde lipseau cu desăvârşire în regiunea de Nord. Investiţiile pentru amenajarea imobilului identificat şi achiziţionarea aparatelor medicale necesare au durat timp de patru ani. În 2015 a fost deschis Centrul medical, iar în prezent, acolo activează 8 cadre medicale. Instituţia oferă servicii de: diagnosticare prin rezonanţă magnetică, consultanţă neurologică şi reabilitare.

Câţiva ani mai târziu, prin intermediul Programului „PARE 1+1”, compania fondată de Ion Creţu şi administrată de mama acestuia, şi-a extins activitatea şi în raionul Hânceşti. La solicitarea unui medic din localitate, Ion Creţu a investit în anul 2019 în crearea unui centru pe lângă spitalul raional din oraş care oferă servicii de diagnosticare prin tomografie computerizată pentru pacienţii din câteva raioane din apropiere. Totodată, au fost  create cinci locuri de muncă. Mai mult, datorită unui acord încheiat cu Spitalul Raional, beneficiarii pot accesa serviciile medicale şi prin intermediul poliţei de asigurare.

Antreprenorul se bucură că a reuşit să fie mai aproape de oamenii de acasă, prin intermediul serviciilor medicale oferite în regiunile rurale, de care aveau atâta nevoie.

Programul de Atragere a Remitenţelor în Economie „PARE 1+1” funcţionează în baza regulii „1+1” - fiecare leu investit din remitenţele candidatului este suplinit cu un leu în formă de grant din cadrul programului. Beneficiari de granturi pot fi cetăţeni ai Republicii Moldova care muncesc peste hotare şi rudele lor de gradul I. Programul este finanţat din bugetul de stat şi cofinanţat din fondurile Uniunii Europene.