A studiat domeniul ales, cu dedicaţie, iar mai apoi, a făcut o afacere din asta. Veronica Botnaru din satul Răzeni, Ialoveni a pus în practică cunoştinţele obţinute în domeniul design vestimentar şi artă decorativă. A început mai întâi cu un atelier de croitorie şi reparaţie a hainelor, iar acum doi ani, a decis că e timpul pentru o nouă etapă în activitatea ei. Astfel, şi-a creat o companie specializată în fabricarea articolelor textile pentru casă şi îmbrăcăminte pentru femei. A ales şi o nouă direcţie pornind de la pasiunea pentru decorul textil pentru interior din materiale naturale ca inul şi bumbacul. A înţeles că noua nişă este una potrivită atunci când s-a confruntat cu această problemă. Vrând să-şi decoreze casa nu găsea nicăieri articole din material natural. Iată de ce, a decis să le producă chiar ea.

Draperii, perne, feţe de masă şi alte articole prind viaţă şi culoare în atelierul Veronicăi. Unicitatea produselor e generată nu doar graţie talentului antreprenoarei, ci şi de posibilităţile din atelier. Cu suportul financiar al Uniunii Europene oferit prin intermediul Programului “Femei în Afaceri”, gestionat de ODIMM, tânăra a procurat o maşină de brodat. Utilajul era unul vital pentru activitatea de producere.  Tot din grantul accesat, a urmat un curs de contabilitate şi unul de design online, ambele necesare pentru o mai bună gestionare a afacerii.

Finanţarea europeană e un sprijin şi o motivaţie de a merge înainte, în pofida obstacolelor imprevizibile care pot apărea, se destăinuie antreprenoarea. Criza i-a adus bătăi de cap, însă nu s-a lăsat bătută. S-a reprofilat şi a început a coase măşti şi torbe ecologice care îi acopereau cheltuielile de întreţinere.

Acum, se bucură că lucrurile au început să revină la normal, iar afacerea prinde contur. Mai mult, a reuşit să schimbe şi locaţia în oraşul Chişinău pentru mai multă accesibilitate. Tânăra planifică să deschidă şi un showroom pe lângă spaţiul de producere pentru a fi, astfel, mai aproape de clienţi.

Programul „Femei în Afaceri” a fost lansat în toamna anului 2016, având ca obiectiv promovarea abilităţii economice şi sociale a femeilor din zonele rurale prin reducerea inegalităţii de gen, creşterea şi dezvoltarea afacerilor, schimbarea percepţiei inovaţionale, sporirea accesului la resurse, servicii şi tehnologii. Programul este finanţat din bugetul de stat şi cofinanţat din fondurile UE.