Asociația Obștească VITA prestează servicii de blogging și programare pentru copii iar cu banii obținuți din vânzări refinanțează proiectele existente. Întrucât la începutul pandemiei era imposibil să obțină finanțare din partea fondurilor și a statului, asociația a decis să se autofinanțeze. Activitatea socială se desfășoară conform francizei Bloggers Lig & Junior Cod și este administrată de Valentina Lebedeva. 

AO VITA a implemetat și continuă să implementeze numeroase proiecte dedicate tinerilor, copiilor cu dizabilități și părinților. Printre cele mai importante pot fi menționate: Festivalul creativității «Viața împreună», lansarea Manualului metodologic „Împreună cu tine. Metode, metodologie și practica activității de voluntariat în domeniul psihopedagogiei speciale”, licitație de caritate și expoziție cu vânzare «Angel Art»«Discover the World».

„Activitatea Asociației VITA are ca scop îmbunătățirea vieții copiilor și a tinerilor, inclusiv a celor cu dizabilități multiple și integrarea acestora în societatea noastră. Scopul principal este de a promova incluziunea copiilor cu dizabilități în toate sferele vieții, de a accelera integrarea socială și implicarea acestora în diverse activități, precum și de a atrage atenția societății și a organelor guvernamentale asupra modalităților de îmbunătățire a calității vieții și de protecție a drepturilor copiilor și tinerilor din Republica Moldova.”

În continuare, Asociația planifică să deschidă un centru unic care va avea rolul de susținere a familiilor și promovarea unei societăți incluzive.

În viziunea membrilor asociației, un business social are drept scop schimbarea în bine a societății și speră ca acest tip de afaceri să se dezvolte cât mai mult în țara noastră. 

„Antreprenorii sociali sunt antreprenori cu un scop mai grandios decât cel financiar, spune Valentina Lebedeva, directoarea AO Vita. 

 

Campanie inițiată  și susținută de Proiectul transnațional Finance4SocialChange, cofinanțat din fondurile Uniunii Europene (FEDER, IPA, ENI). Scopul proiectului este promovarea impactului social și stimularea dezvoltării companiilor interesate de soluționarea problemelor comunitare. ODIMM este partener, alături de alte 19 instituții din 15 țări din regiunea Dunării.